Venum bokshandschoenen: Het populairste merk onder beginners en recreanten

Als je begint met boksen of kickboksen dan kun je niet zonder een set bokshandschoenen. Of je nou een bokszaktraining hebt in de sportschool, met een partner lekker gaat padsen of in een (kick) boksschool gaat trainen; de keuze van geschikte bokshandschoenen is enorm belangrijk. 

Een van de eerste merken die bij de meeste beginners te binnen schiet is Venum. De Franse gigant heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en veel bijzondere samenwerkingen gesloten. Zo heeft Venum een exclusieve samenwerking met de UFC, waarin zij alle uitrusting van de atleten verzorgt. 

Het is dan ook zacht uitgedrukt als we zeggen dat Venum verreweg het bekendste merk op dit moment is in de vechtsportwereld. 

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe bokshandschoenen en overweeg je een set van Venum te kopen? In dit artikel nemen we een kijkje bij de 3 populairste lijnen van de Venum bokshandschoenen: de Contender 2.0, de Challenger 3.0 en Venum Elite. 

Lees snel verder en ontdek of Venum het merk is dat je zoekt.

Venum Contender 2.0

De Contender is de meest verkochte bokshandschoen van Venum. Dat heeft vooral te maken met de prijsklasse waarin deze zich bevindt. Voor slechts €49,95 heb je al een set in huis. Dit maakt de Contender 2.0 een ideale bokshandschoen als je net begint en niet zeker weet of je de sport blijft beoefenen. 

Voordelen van de Contender 2.0

  1. Goedkoop: Zoals gezegd heb je voor vrij weinig geld een degelijke set handschoenen. Ideaal om uit te zoeken of vechtsport wat voor je is.
  2. Stevige padding: De Contender 2.0 heeft vrij harde padding. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je knokkels bij het stoten.
  3. Lange pols sluiting: De pols sluiting van deze handschoenen is iets langer dan de gemiddelde bokshandschoen, waardoor je polsen goed beschermd zijn. 

Wil je graag een set Venum Contender 2.0 bokshandschoenen kopen?

Bekijk hier alle kleuren van de Contender 2.0

Venum Challenger 3.0

De Challenger 3.0 kun je zien als de grote broer van de Contender 2.0. Voor slechts €10,- meer dan de Contender heb je kwalitatief gezien een betere handschoen. Dit is wederom een goede handschoen voor de beginner die nog aan het aftasten is. 

Voordelen van de Challenger 3.0

  1. Breed gebouwd: De Challenger is een wat bredere handschoen en ideaal voor het opvangen van trappen.
  2. Stevige padding: Ook de Challenger 3.0 heeft stevige padding, zelfs een tikkeltje steviger dan de Contender 2.0. Je kan dus gerust voluit slaan met deze handschoenen. 
  3. Goedkoop: Deze handschoenen zijn net zoals de vorige vrij goedkoop. Ideaal dus als je nog niet zeker bent of vechtsport het echt voor je is. 

Wil je graag een set Venum Challenger 3.0 bokshandschoenen kopen?

Bekijk hier alle kleuren van de Challenger 3.0

Venum Elite

De Venum Elite kun je zien als het paradepaardje van Venum. Deze handschoenen zijn in tegenstelling tot de Contender en Challenger handgemaakt in Thailand van hoogwaardig kunstleer. De Elite lijn is niet alleen kwalitatief een stuk beter, maar is veel mooier afgewerkt. Zo kun je langer gebruik maken van je bokshandschoenen.

Voordelen van de Venum Elite

  1. Handgemaakt in Thailand: Thailand staat bekend om haar kwalitatief gezien uitstekende handschoenen. Elke Elite handschoen is met de hand gemaakt door een expert en de materialen zijn zorgvuldig gekozen.
  2. Stevige padding: Net zoals de andere bokshandschoenen is de Elite lijn uitgerust met enorm goede padding om je handen optimaal te beschermen.
  3. Comfortabel: Bij de Elite lijn is overal aan gedacht. Zo is de pasvorm ook stukken fijner en zitten de handschoenen vergeleken met de Contender en Challenger comfortabeler.

Wil je graag een set Venum Elite bokshandschoenen kopen?

Bekijk hier alle kleuren van de Venum Elite

Dus welke handschoen is het meest geschikt?

Welke Venum bokshandschoenen het meest geschikt zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. 

Als je nog twijfelt of vechtsport wel voor jou is of als je slechts 1 tot 2 keer per week traint, raden we je de Contender 2.0 of Challenger 3.0 aan. De handschoenen zijn qua prijs/kwaliteit vergelijkbaar, dus je kunt dan ook kiezen wat je mooi vindt.

Train je 2 tot 3 keer per week en weet je zeker dat je langere tijd vechtsport gaat beoefenen? Investeer dan in een kwalitatief beter setje handschoenen en ga voor de Venum Elite lijn.

Als je nog vragen hebt of een adviseur wilt spreken, kun je ons bereiken op +31 85 06 06 340


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd