Stinkende bokshandschoenen, wat doe je ertegen?

Iedereen die op boksen of kickboksen zit kent het. Je hebt net een nieuw setje bokshandschoenen gekocht en binnen een aantal weken is het frisse er alweer vanaf.

Nog een paar weken trainen en ze stinken. Dat is niet prettig, gezien de handschoenen meerdere malen per week om je handen heen zitten. 

Ontdek in deze blog alles wat je moet weten om je handschoenen zo lang mogelijk fris te houden. 

Waar komt de stank vandaan? 

Bokshandschoenen gaan na verloop van tijd stinken door een combinatie van zweet, bacteriën en soms zelfs schimmels. 

Tijdens het trainen produceert je lichaam zweet om je te beschermen tegen oververhitting. Dit zweet wordt geabsorbeerd door de binnenvoering en de padding van je handschoenen. Omdat de binnenkant van je handschoenen warm en nat is, vormt het de ideale omgeving voor de groei van bacteriën en schimmels. 

Deze voeden zich met jouw zweet en produceren als bijproduct een bepaalde geur. Dit is de nare geur die je ruikt na verloop van tijd. 


3 tips om je bokshandschoenen schoon te houden

Nu we weten waar de geur vandaan komt, is het vrij makkelijk om de nare geur tegen te gaan. Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat je handschoenen gaan stinken of de geur zo veel mogelijk te verwijderen als het er eenmaal in zit. 

  • Ventileren: Als er frisse lucht in de handschoenen komt, dan verliest het gauw de warmte. Dat is nou net wat de bacteriën prettig vinden. Zorg er dus voor dat je na een training altijd je handschoenen uit je tas haalt als je weer thuis bent.

  • Drogen: Naast dat je de warmte uit je handschoenen wilt hebben, is het ook belangrijk deze weer te drogen. Zo hebben de bacteriën niet meer de ideale omgeving om te groeien en is het ook prettig voor jezelf de volgende keer als je weer gaat trainen. Je kunt met bijvoorbeeld een haardroger de binnenkant van je handschoenen drogen.

    Pro tip: Gebruik een schoenverfrisser van Shoefresh.

  • Antibacteriële spray: Als je handschoenen eenmaal stinken is het erg moeilijk om de geur volledig kwijt te raken. Je kunt er wel voor zorgen dat de geur drastisch minder wordt en je handschoenen langer fris blijven. Antibacteriële sprays doden de bacteriën en zijn vaak geparfumeerd, zodat je handschoenen er een fris geurtje aan overhouden.

    Bekijk onze antibacteriële sprays hier.

Zijn je handschoenen aan vervanging toe?

Krijg je de geur er écht niet meer uit en zijn je handschoenen helemaal af? Klik hier om al onze bokshandschoenen te bekijken.

Wil je toch liever een adviseur spreken? Bel +31 85 06 06 340


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd