UFC 285 | De comeback van Jon 'Bones' Jones!

Jon 'Bones' Jones, volgens vele de beste MMA vechter aller tijden, maakt aanstaande zaterdag (zondag ochtend in Nederlandse tijd) zijn comeback in de octagon na drie jaar afwezigheid.

"Ik ben vereerd om hier nog steeds te zijn," zei Jones tijdens de UFC 285 Media Day. "Het is geweldig om hier nog steeds te zijn. Ik ben de afgelopen drie jaar inactief geweest als het gaat om de UFC."

Aanstaande zaterdag keert Jones voor het eerst in drie jaar terug in de octagon, wanneer hij het op UFC 285 opneemt tegen Ciryl Gane voor de vacante zwaargewicht titel.

Als hij wint, wordt Jones de achtste multi-divisie kampioen in de geschiedenis van de UFC, en in de ogen van velen, herovert hij zijn plaats als de beste vechter in de sport. Volgens de UFC ligt die eer momenteel bij vedergewicht kampioen Alexander Volkanovski, ondanks zijn recente verlies tegen Islam Makhachev.

Jon Jones staat bekend om zijn dominante en creatieve vechtstijl en wil graag een statement maken tijdens zijn debuut in de zwaargewicht divisie. ''Het is mijn doel om het er makkelijk uit te laten zien'', aldus Jones.

Tegenover Jon Jones staat Cyril Gane, een Fransman met de nodige ervaring in de UFC. Deze creatieve Muay Thai vechter maakte vrij recent de overstap naar MMA en maakt furore in de UFC door zijn snelle, strakke en nauwkeurige stoot- en traptechnieken.

Goed nieuws! UFC 285 is live te bekijken met zowel Engels als Nederlands commentaar op Discovery+.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer zien? Bekijk dan hier de video die MMAFighting.com maakte over de comeback van Jon Jones: Return of the King


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd