Welke MMA-handschoenen heb ik nodig?

Het dragen van de juiste MMA-handschoenen is belangrijk om handblessures en andere ongemakken te voorkomen. The Fight Company biedt daarom alleen kwalitatief goede MMA-handschoenen voor herendames en kinderen aanDit betekent dat we een unieke collectie hebben voor zowel beginnende vechtsporters als gevorderde vechtsporters die optimaal willen presteren tijdens trainingen of wedstrijdenBenieuwd naar de maten, A-merken en de hoogwaardige materialen van onze MMA-handschoenenBekijk dan hier al onze topmerken zoals VenumSuper Pro, Hayabusa en Joya!

 

Mixed Martial Arts (MMA) handschoenen zijn handschoenen speciaal ontworpen voor de sport MMA. Ze zijn ontworpen met minder padding en bescherming dan traditionele bokshandschoenen of sparring handschoenen, zodat de vechter een betere grip en bewegingsvrijheid heeft. Hier zijn enkele kenmerken van MMA handschoenen:
  • Licht gewicht: MMA handschoenen zijn meestal lichter dan andere soorten handschoenen, wat de vechter meer bewegingsvrijheid geeft en vermoeidheid voorkomt.
  • Minder vulling: MMA handschoenen hebben minder vulling en padding dan bokshandschoenen of sparring handschoenen, zodat de vechter beter kan voelen en grijpen.
  • Flexibiliteit: Door de minder vulling en het lichte gewicht kunnen MMA handschoenen de vechter meer bewegingsvrijheid geven tijdens het vechten.

 Wat is het verschil tussen een MMA-handschoen en een MMA sparring handschoen?

 

Het Belangrijkste verschil is de padding van de handschoenen. De padding op de reguliere handschoenen zijn dun en bieden bescherming voor de knokkels. Deze handschoenen zijn lichter en bieden meer flexibiliteit dan sparring handschoenen, dit maakt de handschoenen uitermate geschikt om je grip- en klemtechnieken (grappling & submissions) mee te oefenen.

Sparring handschoenen hebben een dikkere padding dan de reguliere MMA-handschoenen, zodat je tijdens sparring sessies meer bescherming hebt en elkaar minder snel een blauw oog slaat.

Ook zijn de Sparring MMA-handschoenen zwaarder, dit in combinatie met de dikkere padding biedt extra bescherming aan je handen.

 

Welke maat MMA-handschoenen moet ik uitkiezen?

De juiste maat MMA handschoen is afhankelijk van de grootte van je hand. Hier zijn enkele richtlijnen om de juiste maat te bepalen:

  • Meet de omtrek van de breedste deel van je hand (meestal net boven de knokkels) met een meetlint                                                                                
  • Vergelijk deze omtrek met de handschoenmaattabellen (dit is per merk verschillend)

Houd er rekening mee dat handschoenen kunnen uitzetten na verloop van tijd, dus het is het beste om ze iets strakker te kiezen dan los te laten. Als je tussen twee maten zit, is het meestal beter om de kleinere maat te kiezen. Als je twijfelt, kun je het beste onze winkel in Amsterdam bezoeken om de handschoenen op te passen.

 

Ik ben een gevorderde MMA-vechter

 

Ben je een gevorderde MMA-vechter of begin je net, maar train je wel fanatiek meer dan twee keer per week? 

In dit geval is een handschoen van echt leer een uitstekende keuze. 

Deze handschoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en blijven langer in goede staat verkeren. 

Goede MMA-handschoenen voor jou als gevorderde vechtsporter vind je al vanaf €31,95. 

Tip: in onze filters kun je sorteren op de kwaliteit van je gewenste handschoen. 

Op zoek naar goede of zeer goede MMA handschoenen? 

Vink bij kwaliteit 'Goed' of 'Zeer goed' aan.

 

Bekijk het aanbod 'goede' MMA-handschoenen

 

Bekijk het aanbod 'zeer goede' MMA-handschoenen

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd