Het verschil tussen MMA grappling en MMA sparring handschoenen

MMA handschoenen: Grappling vs. Sparring

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke handschoenen het beste zijn voor jouw training. Dit geldt ook voor het verschil tussen MMA grappling handschoenen en MMA sparring handschoenen. In deze blog zullen we de voor- en nadelen van beide soorten handschoenen op een rijtje zetten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Grappling MMA handschoenen

Laten we beginnen met de MMA grappling handschoenen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze handschoenen voornamelijk ontworpen voor grappling en grondgevechten. MMA grappling handschoenen zijn over het algemeen dunner en lichter dan sparring handschoenen, zodat je meer grip en controle hebt tijdens het vastgrijpen van je tegenstander. Ze hebben ook minder padding om de handen en vingers vrij te laten bewegen. Hierdoor zijn deze handschoenen perfect voor het trainen van grappling technieken, zoals het vastpakken van de tegenstander, worpen, submissions en grondgevechten.

Aan de andere kant hebben MMA grappling handschoenen ook enkele nadelen. Omdat ze minder padding hebben, bieden ze minder bescherming voor de handen en polsen tijdens het slaan. Als je dus van plan bent om veel te stoten tijdens je training, zijn deze handschoenen misschien niet de beste optie voor jou. Bovendien zijn ze minder duurzaam dan sparring handschoenen, omdat ze niet bestand zijn tegen zware klappen en langdurig gebruik.

Onze top 5 MMA handschoenen die geschikt zijn voor grappling:

 1. Hayabusa MMA handschoenen T3
 2. Venum MMA handschoenen Challenger
 3. Joya MMA handschoenen Metal
 4. Super Pro MMA handschoenen Brawler
 5. King MMA handschoenen Revo 2.0

 

Sparring MMA handschoenen

Dan zijn er de MMA sparring handschoenen. Deze handschoenen zijn ontworpen voor het sparren en zijn over het algemeen dikker en zwaarder dan grappling handschoenen. Dit betekent dat ze meer padding hebben en meer bescherming bieden voor de handen en polsen tijdens het slaan. Ze zijn ook duurzamer dan grappling handschoenen, omdat ze bestand zijn tegen zware klappen en langdurig gebruik.

Het nadeel van MMA sparring handschoenen is echter dat ze minder geschikt zijn voor grappling technieken. De extra padding maakt het moeilijker om grip te krijgen op de tegenstander en kan het uitvoeren van worpen bemoeilijken. Daarnaast zijn sparring handschoenen zwaarder, waardoor het moeilijker kan zijn om snelle bewegingen te maken.

Onze top 5 MMA handschoenen die geschikt zijn voor sparring:

 1. Venum MMA handschoenen Challenger Sparring
 2. Hayabusa MMA handschoenen T3 Hybrid
 3. Ringhorns MMA handschoenen Charger Sparring
 4. Joya MMA handschoenen Match Grip
 5. Super Pro MMA handschoenen Shooter

Onze conclusie

Kortom, het verschil tussen MMA grappling handschoenen en MMA sparring handschoenen zit voornamelijk in het doel waarvoor ze zijn ontworpen. Grappling handschoenen zijn dunner en lichter en bieden meer grip en controle tijdens het vastgrijpen van de tegenstander, terwijl sparring handschoenen dikker en zwaarder zijn en meer bescherming bieden tijdens het slaan. Het is belangrijk om te bedenken welke technieken je wilt trainen en welke bescherming je nodig hebt voordat je een keuze maakt tussen deze twee soorten handschoenen.


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


Booster Knokkel Beschermers Gel - Zwart

Sold out
Booster Knokkel Beschermers Gel - Zwart

Booster 'Gel' Knokkel Beschermers

Deze knokkel beschermers van Booster bieden je professionele bescherming zonder dat een coach je handen hoeft te tapen. De zachte padding met gel laag zorgt voor de ideale schokabsorptie en is ideaal bij knokkel- en polsblessures. Deze knokkel beschermers zijn geen vervanger voor reguliere bandages maar te gebruiken in combinatie met bandages.

WELKE MAAT KNOKKEL BESCHERMERS HEB IK NODIG?

 

Deze Booster knokkel beschermers zijn elastisch en daarom 'one size fits most'. We raden de knokkel beschermers aan bij een handschoen maat van 10 t/m 16 oz.

Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. Eén van onze experts helpt je graag verder!

Telefonisch: 085 06 06 340 (ma t/m vr bereikbaar van 09:00 - 17:00 uur)
WhatsApp: stuur ons een bericht
E-mail: klantenservice@thefightcompany.nl 

Booster knokkel beschermers – Specificaties

 • Voorzien van een gel padding
 • Maat: 'one size fits most' (10 t/m 16 oz)
 • Geschikt voor volwassenen
 • Geleverd per paar
 • Let op: geen vervanger voor reguliere bandages

Booster Knokkel Beschermers Gel - Zwart

Normale prijs €25,95
/
Inclusief BTW
Levertijd: 2 tot 5 werkdagen