3 gouden tips voor het schoonmaken van je bokshandschoenen!

Bokshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke bokser of vechtsporter, en ze kunnen een flinke investering zijn. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze goed onderhoudt om hun levensduur te verlengen. In deze blogpost bespreken we verschillende tips en trucs om je bokshandschoenen in topconditie te houden, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Tip 1: Droog je handschoenen na het sporten

Het eerste wat je moet doen nadat je klaar bent met trainen is ervoor zorgen dat je bokshandschoenen goed drogen. Bokshandschoenen zijn gemaakt van materialen zoals leer en synthetische stoffen, en deze materialen hebben de neiging om vocht vast te houden. Als je je handschoenen niet goed droogt, kunnen ze gaan stinken en kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan. Dit kan niet alleen een onaangename geur veroorzaken, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid.

De beste manier om je handschoenen te drogen is door ze open te leggen en op een droge, goed geventileerde plek te zetten. Zorg ervoor dat je de handschoenen niet op een vochtige plek laat liggen of in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot uitdroging en scheurtjes in het materiaal.

Tip 2: Gebruik geurverdrijvers

Zelfs als je je bokshandschoenen goed droogt na het sporten, kunnen ze nog steeds een onaangename geur ontwikkelen door de ophoping van zweet en bacteriën. Om deze geur te verminderen, kun je gebruik maken van geurverdrijvers. Er zijn verschillende soorten geurverdrijvers op de markt die speciaal ontworpen zijn voor bokshandschoenen en andere sportuitrusting.

Onze top 3 geurverdrijvers voor bokshandschoenen:

  1. TFC bokshandschoenen deodorizer spray
  2. Sukkiri spray
  3. No stink ontgeurzakjes

Een goedkoop alternatief is het gebruik van zakjes gevuld met rijst of maïzena. Deze absorberen het vocht en de geur uit je handschoenen. Plaats de zakjes in je handschoenen na het sporten en laat ze erin zitten totdat je weer gaat trainen.

Tip 3: Maak je handschoenen schoon

Het is belangrijk om je handschoenen regelmatig schoon te maken om vuil en zweet te verwijderen. Het reinigen van je handschoenen helpt ook om de levensduur van het materiaal te verlengen. De frequentie waarmee je je handschoenen moet schoonmaken hangt af van hoe vaak je ze gebruikt en hoeveel je zweet.

Om je handschoenen schoon te maken, kun je een oplossing van warm water en milde zeep gebruiken. Gebruik een zachte doek of spons om de oplossing op de handschoenen aan te brengen en ze voorzichtig schoon te maken. Veeg de handschoenen af met een schone doek en laat ze vervolgens goed drogen.


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd