Joya Match Grip Sparring VS Venum Challenger Sparring 3.0: Welke MMA handschoenen zijn beter?

Het vinden van geschikte MMA sparring handschoenen is niet altijd even makkelijk. 

Ze moeten namelijk comfortabel zitten, stevige padding hebben, ervoor zorgen dat je wel genoeg bewegingsvrijheid hebt, maar niet zoveel dat je in andermans ogen kunt prikken… oftewel: Er is genoeg om te overwegen. 

Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we twee modellen tegenover elkaar gezet en beoordeelt op de volgende punten:

  • Pasvorm en comfort
  • prijs/kwaliteit
  • Klantbeoordelingen

Benieuwd naar de uitslag? Lees dan verder.

Joya Match Grip Sparring

De Joya Match Grip is een klassieker van Joya en tevens een van de bekendste MMA handschoenen uit hun collectie. Deze MMA handschoenen  zijn geschikt voor de startende MMA vechter die niet te veel geld uit wil geven aan een setje MMA handschoenen, maar wel graag leren handschoenen wil dragen. 

Maar hoe doen deze MMA handschoenen het volgens onze criteria?

Pasvorm en comfort score: 2/5 
De handschoenen vallen qua pasvorm en comfort tegen. De padding is vrij stevig, wat positief is. Alleen is de stof aan de binnenkant niet erg prettig. Tot slot voelt de pols sluiting niet stevig. Er zit geen versteviging en biedt daardoor weinig ondersteuning bij het trainen. 

Het zijn geen dure handschoenen, maar er is dan ook veel ruimte voor verbetering.

Prijs/kwaliteit score: 3/5 
Voor de prijs die je betaalt is het uniek dat je leren handschoenen krijgt. De meeste MMA handschoenen in deze prijscategorie zijn namelijk van kunstleer. Bovendien zijn de naden stevig gestikt, alleen zijn de handschoenen op sommige plekken wat minder netjes afgewerkt.

Je hebt voor een kleine €50,- leren handschoenen, maar daarmee is het ook wel gezegd. 

Klantbeoordelingen score: 2/5
Ondanks de lage prijs en het feit dat de handschoenen van leer zijn, ligt de klanttevredenheid lager dan verwacht. De meeste klanten geven aan deze handschoenen niet weer te kopen, omdat ze simpelweg niet comfortabel zitten en stevig voelen in verband met de pols sluiting. 

Venum Challenger Sparring 3.0

De Challenger 3.0 MMA handschoenen zijn de populairste van Venum en tevens de best verkochte MMA handschoenen rond de €50,-. 

Deze MMA handschoenen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde MMA vechters die meerdere keren in de week hard trainen.  

Nu is de vraag natuurlijk: Hoe komen ze uit de test?

Pasvorm en comfort score: 4/5 
De handschoenen hebben een fijne pasvorm en zijn comfortabel. De padding is vrij dik en stevig, maar wel zacht genoeg dat je een goede vuist kan maken. De stof aan de binnenkant is zacht en voelt prettig aan op de huid. En tot slot is de pols sluiting enorm stevig en biedt goede ondersteuning aan de polsen. 

Prijs/kwaliteit score: 5/5 
Voor de prijs die je betaalt zijn de handschoenen erg goed. De handschoenen zijn van stevig kunstleer, en de pols sluiting is stevig, biedt goede ondersteuning en het klitteband gaat lang mee. De padding is ook mooi stevig en de handschoenen zijn netjes afgewerkt. 

Klantbeoordelingen score: 5/5
Klanten zijn over het algemeen tevreden over deze MMA handschoenen. Wij hebben bijna geen klachten over dit model en voor de prijs die je betaald hebt je écht goede handschoenen.

Conclusie

We hebben in deze vergelijking een duidelijke winnaar: Venum Challenger Sparring 3.0

Of je net begint met MMA of een gevorderde vechter bent, de Challenger Sparring 3.0 zijn uitstekende handschoenen voor de keiharde trainingen in de sportschool. 

Voor een lage prijs heb je een stevige en nette MMA handschoen, waar je zorgeloos mee kunt trainen. 

Wil je je eigen set van deze handschoenen kopen? Bekijk hier al onze Venum Challenger Sparring 3.0 MMA handschoenen.


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd