Joya Top One VS Venum Contender 2.0: Welke bokshandschoenen zijn beter?

Het vinden van geschikte bokshandschoenen kan een lastige opgave zijn. Er zijn zoveel merken, modellen en prijscategorieën… waar moet je nou beginnen? 

Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we twee modellen tegenover elkaar gezet en beoordeelt op de volgende punten:

  • Pasvorm en comfort
  • prijs/kwaliteit
  • Klantbeoordelingen

Benieuwd naar de uitslag? Lees dan verder.

Joya Top One

De Top One is een klassieker van Joya en tevens een van de instapmodellen uit hun collectie. Deze bokshandschoenen zijn geschikt voor de startende bokser/kickbokser die de sport nog aan het uitproberen is en niet te veel geld uit wil geven aan een setje bokshandschoenen. 

Maar hoe doen deze bokshandschoenen het volgens onze criteria?

Pasvorm en comfort score: 3/5 
De handschoenen zijn qua pasvorm en comfort prima voor de prijs die je betaalt. Het kunstleer is redelijk soepel, zodat je een goede vuist kunt maken, maar het laat nog wel wat te wensen over. 

Prijs/kwaliteit score: 3/5 
Voor de prijs die je betaalt heb je een degelijk setje handschoenen. De naden zijn stevig gestikt en de klittebandsluiting is ook goed. Het grootste minpunt is dat de padding vrij snel zacht wordt. 

Klantbeoordelingen score: 2/5
Ondanks de lage prijs krijgen we regelmatig klachten over de Top One. Dit heeft onder andere te maken met de padding die relatief snel zacht wordt en de pasvorm daardoor minder prettig is. 

Venum Contender 2.0

De Contender 2.0 is het instapmodel van Venum en tevens de best verkochte bokshandschoen onder €50,-. 

Deze bokshandschoenen zijn geschikt voor beginnende boksers of kickboksers die 1 tot 2 trainingen in de week doen. 

Maar de hamvraag is: Hoe komen ze uit de test?

Pasvorm en comfort score: 4/5 
De handschoenen hebben een redelijk fijne pasvorm en zijn comfortabel. Je merkt uiteraard dat het geen premium handschoenen zijn, maar dat kan je voor de prijs ook niet verwachten. 

Prijs/kwaliteit score: 4/5 
Voor de prijs die je betaalt zijn de handschoenen erg goed. De handschoenen zijn van stevig kunstleer, en de klittebandsluiting gaat lang mee. De padding is ook vrij hard en wordt niet zo snel zacht als die van de Top One.

Klantbeoordelingen score: 4/5
Klanten zijn over het algemeen tevreden over deze bokshandschoenen. Voor onder de €50,- heb je prima handschoenen als beginner of recreant. Het kleine percentage klachten dat we krijgen hebben over het algemeen te maken met fabrieksfouten en dat kunnen we met Venum netjes en snel oplossen.

Conclusie

We hebben in deze vergelijking een duidelijke winnaar: Venum Contender 2.0

Als je net begint met boksen/kickboksen en je niet te veel geld uit wilt geven, is de Venum Contender 2.0 een uiterst geschikte bokshandschoen om mee te beginnen.

Voor een lage prijs heb je een stevige en nette bokshandschoen, waar je zorgeloos mee kunt trainen. 

Wil je je eigen set van deze bokshandschoenen kopen? Bekijk hier al onze Venum Contender 2.0 bokshandschoenen. 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd