Zoek je roze bokshandschoenen voor dames?

Of je nu een cadeautje koopt voor je vrouw/vriendin of jezelf wilt verwennen met een nieuw setje bokshandschoenen, het juiste paar vinden kan een lastige opgave zijn.

Los van het materiaal, pasvorm en merk, wil het oog natuurlijk ook wat. Ben je specifiek op zoek naar een setje roze bokshandschoenen? Dan is dit artikel perfect voor jou.

Lees snel verder om te ontdekken welke roze bokshandschoenen het beste bij je passen. 

Hoe bepaal je de juiste maat?

Allereerst is het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen cruciaal. Om dit te doen, meet je de omtrek van je hand rond het breedste deel van je knokkels. Vervolgens gebruik je de maattabel van het gekozen merk om de perfecte maat te bepalen. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen goed passen, comfortabel zitten en blessures voorkomen.

Kan ik reguliere bokshandschoenen gebruiken voor zaktraining?

Ja, dat kan. Je hebt geen speciale bokszakhandschoenen nodig voor trainingen op de bokszak. De bokshandschoenen die je voor het padsen of sparren gebruikt, werken ook prima voor zaktraining. Daarnaast scheelt dit ook weer in de portemonnee. 

Hoe lang gaan bokshandschoenen mee?

De levensduur van bokshandschoenen varieert en hangt af van de kwaliteit van de handschoenen, hoe vaak je traint en hoe goed je ze onderhoudt. Over het algemeen gaan zowel leren als kunstleren handschoenen gemiddeld 6 tot 12 maanden mee bij normaal gebruik. 

Goede verzorging kan uiteraard de levensduur verlengen.

Wanneer zijn je bokshandschoenen aan vervanging toe?

Het is belangrijk om te weten wanneer je bokshandschoenen aan vervanging toe zijn. Als je handschoenen beginnen te scheuren, is het niet te missen dat je nieuwe moet kopen. Maar zelfs als je bokshandschoenen er goed uitzien, kunnen ze versleten zijn. 

Om te achterhalen of je handschoenen aan vervanging toe zijn, terwijl ze er wel goed uit zien, trek je de handschoenen aan en druk je lichtjes op de padding rondom je knokkels. Als je je knokkels er makkelijk doorheen voelt, wil dit zeggen dat je padding versleten is en je handschoenen aan vervanging toe zijn. 

Welke soorten bokshandschoenen zijn er?

Er zijn enorm veel soorten handschoenen voor diverse trainingsdoelen, zoals; Training handschoenen: 

 • Sparring handschoenen voor harde sparringsessies
 • Zakhandschoenen voor de zware zaktrainingen
 • Wedstrijdhandschoenen, deze zijn lichter van gewicht en hebben minder padding
 • Reguliere bokshandschoenen

Veel websites beweren dat je voor elke soort training een andere bokshandschoen nodig hebt, maar dat is onzin. Je kunt met reguliere bokshandschoenen prima padsen, op de zak trainen en sparren. 

Wat kost een nieuw paar dames bokshandschoenen?

De prijzen van bokshandschoenen variëren. Voor een degelijk kunstleren paar betaal je tussen de €60,- en €100,-. Leren handschoenen beginnen vanaf €100,- en kunnen oplopen tot gemiddeld rond de €150,- met uitschieters naar boven. 

Er is voor elk budget en elke voorkeur een geschikt paar te vinden. Als je twijfelt mag je ons altijd bellen voor advies. 

Welke merken bieden geschikte bokshandschoenen voor dames?

In principe kun je als vrouw van elk merk zorgeloos bokshandschoenen kopen, gezien deze unisex zijn. Maar we weten uit ervaring dat er een aantal merken zijn die vrouwen over het algemeen enorm fijn vinden zitten. 

Dit zijn de volgende merken:

 • Caged
 • Venum
 • Twins

Nieuwsgierig naar de reden dat deze bokshandschoenen geschikt zijn voor dames? Lees hier het artikel voor de top 3 beste bokshandschoenen voor dames.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de levensduur van dames bokshandschoenen?
Dit hangt af van de kwaliteit, hoe vaak je traint en hoe goed je ze onderhoudt. Gemiddeld gaan zowel leren als kunstleren handschoenen 6 tot 12 maanden mee bij normaal gebruik.

Hoe weet je of je bokshandschoenen aan vervanging toe zijn?
Als je handschoenen beginnen te scheuren, is dat een duidelijk teken. Als ze er nog goed uitzien, kun je ze aantrekken en de padding rondom je knokkels controleren. Voel je je knokkels gemakkelijk door de padding? Dan zijn je handschoenen waarschijnlijk aan vervanging toe.

Wat kost een nieuw paar dames bokshandschoenen?
De prijzen variëren van ongeveer €25 tot meerdere honderden euro's. Een goed kunstleren paar kost tussen de €60 en €100, terwijl leren handschoenen vanaf €100 beginnen en rond de €150 kosten.

Welke maat heb je nodig?

Bokshandschoenen worden gewogen in ounces (oz). Dit is een indicatie van zowel het gewicht als de grootte en de hoeveelheid bescherming. Hier is een richtlijn:

 • Tussen 50 en 60 kg: 10 oz

 • Tussen 60 en 75 kg: 12 oz

 • Tussen 75 en 85 kg: 14 oz

 • Zwaarder dan 85 kg: 16 & 18 oz

Raadpleeg de maattabel van het merk voor exacte afmetingen.

Klaar om nieuwe dames bokshandschoenen te kopen?

Nu je goed geïnformeerd bent, kun je de juiste keuze maken. Bekijk ons volledige assortiment aan roze dames bokshandschoenen en maak vandaag nog je keuze.

Twijfel je nog steeds? Dan mag je ons altijd bellen voor advies op +31 85 06 06 340














Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd