Waar moet ik op letten bij het kopen van kickboks scheenbeschermers?

Je bent op zoek naar een nieuwe set kickboks scheenbeschermers, maar waar let je nou eigenlijk op bij het uitkiezen van de juiste kickboks scheenbescherming?

Kickboks scheenbeschermers van echt leer, kunstleer of katoen?

Als je via de webshop zoekt op alle kickboks scheenbeschermers, zie je al snel de verschillende materialen. Zo zijn er scheenbeschermers die gemaakt worden van katoen, kunstleer en echt leer. Het grootste kwaliteit verschil zit in kickboks scheenbeschermers van katoen en kunstleer (PU). Vaak zijn katoenen scheenbeschermers zachter en niet voorgevormd. Deze kickboks scheenbeschermers zijn ideaal voor kinderen en om te trainen op de bokszak. Kunstleren kickboks scheenbeschermers zijn perfect te gebruiken bij sparring trainingen en trainingen met hard contact. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig scheenbeschermers gemaakt van echt leer. Het verschil tussen echt leer en kunstleer is dan ook minimaal.

Ik train alleen op de bokszak en heb last van mijn schenen, welke scheenbeschermers kan ik het beste gebruiken?

In dit geval kun je het beste kiezen voor scheenbeschermers van katoen. Deze scheenbeschermers zijn vaak dunner maar zorgen toch voor genoeg demping.

Bekijk hier de beste kickboks scheenbeschermers om te trainen op de bokszak.

Ik ben net begonnen met kickboksen maar ga wel direct beginnen met sparring trainingen, welke kickboks scheenbeschermers kan ik het beste gebruiken?

Voorgevormde scheenbeschermers met een klittenband sluiting zijn in dit geval de beste keuze voor jou. Een voorgevormd model kickbox scheenbeschermers blijft beter zitten tijdens trainingen met contact en bovendien zit hier vaak de juiste bescherming in, zowel op de scheen als op het voetgedeelte. 

Bekijk hier het aanbod goede kickboks scheenbeschermers tussen de €50 en €100.

Bekijk hier het aanbod zeer goede kickboks scheenbeschermers tussen de €100 en €120.

Ik ben op zoek naar de allerbeste kickboks scheenbeschermers, welke moet ik uitkiezen?

Voor harde trainingen heb je de beste materialen nodig. Een professionele kickboks scheenbeschermer heeft een stevige sluiting, ergonomische pasvorm en uiteraard de beste bescherming nodig. Denk hierbij aan een schuim padding die bestaat uit meerdere lagen. Ook het voetstuk moet lang genoeg zijn om ook je tenen te beschermen. 

Bekijk hier het aanbod van professionele kickboks scheenbeschermers.

 

Welke maat kickboks scheenbeschermers heb ik nodig?

In onze kickboks winkel in Amsterdam kun je gemakkelijk passen en weet je zeker dat je met de juiste maat naar huis gaat. Doormiddel van onderstaande maattabel kun je een idee krijgen van welke maat je nodig hebt. Kom je er niet helemaal uit? Wij staan zowel telefonisch (085 06 06 340) als per mail (klantenservice@thefightcompany.nl) voor je klaar!

Onderstaande maattabel is een indicatie en verscheelt met kuitomvang, lengte en gewicht.

 Maat kickboks scheenbeschermer Lengte van je scheen Lengte van je voet
XS < 32.5 cm < 14 cm
S 32.5 cm - 34.5 cm 14 cm - 15.8 cm
M 34.5 cm - 37 cm 15.8 cm - 17 cm
L 37 cm - 39.5 cm 17 cm - 18.3 cm
XL > 39.5 cm > 18.3 cm

 

 

Hoe weet ik of de kickboks scheenbeschermers goed zitten?

  • Het belangrijkste aan een scheenbeschermer is natuurlijk (de naam zegt het al), de bescherming van je schenen. De scheenbeschermer moet dus niet te kort zijn, maar ook zeker niet te lang! Daarom zeggen we altijd dat de juiste maat kickboks scheenbeschermers tot net onder de knie komen. Hierdoor kun je vrij blijven bewegen en ga je geen last krijgen van irritaties.
  • Indien je kuitomvang minder groot is, kan het zijn dat de kickboks scheenbeschermers makkelijk verschuiven of dat de klittenband sluitingen heel erg uitsteken. Dit kan leiden tot irritaties en zelfs blessures. In dit geval kun je ervoor kiezen om een dunne scheenbeschermer onder je reguliere kickboks scheenbeschermer te doen. Deze onderbeschermer vult de ruimte op en biedt extra bescherming tijdens een kickboks training.

Bekijk hier het aanbod van dunne scheenbeschermers voor onder je reguliere kickboks scheenbeschermers.


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd