Santino Verbeek gaat voor de ONE FC wereldtitel

Santino Verbeek (27) is een bekende naam in de kickboks wereld. Naast dat hij regerend wereldkampioen in de WFL -86 kilo klasse is, vecht Santino op dit moment voor het prestigieuze ONE in Azië. ''Het grote doel is om uiteindelijk kampioen te worden bij ONE of Glory. Ik wil wil alles uit mijn carrière halen.''

BEGONNEN OP 6 JARIGE LEEFTIJD

De lange vechtsport carrière van Santino begint helemaal terug in 2001, waar zijn stiefvader hem op 6-jarige leeftijd naar de karate dojo bracht. Tot zijn 12e heeft hij met veel plezier getraind, tot het moment kwam waar Santino verlangde naar nog meer actie. Hij maakte de overstap naar het kickboksen, waarna zijn eerste kickboks wedstrijd snel volgde.

EEN LEGENDARISCHE TRAINER

Santino stapt binnen bij Sokudo Gym, de sportschool waar hij sinds jaar en dag traint. Zijn trainer is niemand minder dan 'Mr Perfect' Ernesto Hoost, één van de grootste kickboksers aller tijden. Hij schreef de K-1 titel 4 keer op zijn naam en begeleidt nu de volgende generatie naar de top. Santino haalt veel inspiratie uit Ernesto Hoost, wat je terugziet in zijn stijl in de ring: kalm, effectief en strakke combinaties. Ernesto en Santino gebruiken het liefst de pads van Twins en Venum voor hun harde workouts.

Santino Verbeek

 

TEGENSLAGEN

Corona gooit in maart 2020 roet in het eten voor alle kickboksers. Ook Santino komt lange tijd niet in actie en ziet de tijd verstrijken. Waar midden 2022 de lockdowns verleden tijd lijken en de kickboks wedstrijden weer gepland worden staan voor Santino genoeg gevechten op de planning. In zijn voorbereiding volgt een grote tegenslag, hij breekt zijn hand en een operatie volgt. ''Dat is wel mega frustrerend, ook vanwege het feit dat we net 2,5 jaar corona met zonder partijen achter de rug hebben. Dit vraagt wel de enige discipline natuurlijk, maar ik merk aan mijzelf dat ik het met zoveel passie en plezier doe, dat ik gewoon niet zonder kan.''

DE TOEKOMST

Ondanks zijn leeftijd heeft Santino al meer dan 50 wedstrijden op zijn naam staan. Met een ONE contract op zak en de top 'contenders' in zicht lijkt het een kwestie van tijd voor hij vecht voor deze wereldtitel. Naast ONE is Glory het volgende doel van Santino, maar op dit moment ligt de focus op revalideren en zijn comeback. De juiste bokshandschoenen zijn na een handblessure als deze erg belangrijk. Santino gebruikt hiervoor de bokshandschoenen van Cleto Reyes en Hayabusa. We wensen Santino alle succes met zijn revalidatie en toekomstige partijen. Met zijn werkethiek en mindset is alles mogelijk.

Bokshandschoenen Kopen


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd