Waar moet je op letten bij het kopen van bokshandschoenen voor dames?

Het vinden van de juiste bokshandschoenen kan vooral voor dames vrij lastig zijn. Vechtsport is al jarenlang voornamelijk het domein van mannen en dit is ook terug te zien in de verkrijgbare uitrusting.

In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte bokshandschoenen en lichten we enkele topmerken voor je uit. 

Wil je bokshandschoenen kopen die ook geschikt zijn voor dames? Lees dan snel verder.

Waarom Specifieke Bokshandschoenen voor Dames?

Vrouwen hebben over het algemeen kleinere en slankere handen dan mannen. Wat fijn zit voor een man kan daarom weer oncomfortabel of te ruim zijn voor een vrouw. Gezien een goede pasvorm belangrijk is voor comfort en bescherming tijdens je training, is het belangrijk de juiste handschoenen te kiezen.

Belangrijke factoren bij het Kiezen van Bokshandschoenen voor Dames

 • Gewicht: Het kiezen van het juiste gewicht van de bokshandschoen is enorm belangrijk. Als je te zware handschoenen koopt, kunnen deze aan de ene kant enorm lomp aanvoelen en aan de andere kant verzuren je spieren veel sneller door het extra gewicht. Kies je voor een te laag gewicht, is de kans op blessures groter in verband met te weinig padding rondom je knokkels.

 • Materiaalkeuze: Je hebt bij bokshandschoenen de keuze uit leren en kunstleren handschoenen. Handschoenen van leer gaan langer mee en zitten een stuk comfortabeler. De handschoenen vormen zich naar je handen hoe vaker je ze gebruikt en zitten daardoor als gegoten. Kunstleren handschoenen zijn daarentegen een stuk goedkoper.

 • Pols sluiting: Bij het kopen van bokshandschoenen kun je kiezen uit handschoenen met vetersluiting of klittenbandsluiting. Veterhandschoenen zitten comfortabeler, omdat de handschoenen mooi strak getrokken kunnen worden bij het aantrekken. Nadeel is wel dat je altijd iemand nodig hebt om je hierbij te helpen. Daarom raden wij over het algemeen bokshandschoenen met klittebandsluiting aan, zodat je zelfstandig je handschoenen aan en uit kunt trekken.

 • Pasvorm en formaat: De pasvorm en het formaat van bokshandschoenen verschilt sterk per merk. Zo heeft Venum bijvoorbeeld vaak een brede pasvorm en zijn Twins bokshandschoenen vaak bol en groter dan gemiddeld. Dit betekent voor vrouwen dat de handschoenen over het algemeen snel te groot zijn en in de weg zitten met het trainen. Caged bijvoorbeeld heeft daarentegen een wat smallere pasvorm, waardoor vrouwen dit vaak fijn vinden zitten.

Welke merken hebben geschikte bokshandschoenen voor dames?

 • Caged bokshandschoenen: Deze bokshandschoenen hebben over het algemeen een wat smallere pasvorm, waardoor deze goed aansluit bij vrouwenhanden. Zowel de leren- als kunstleren handschoenen zijn netjes afgewerkt en de handschoenen komen in strakke en tijdloze designs voor de modebewuste vechtsporter.

 • Venum bokshandschoenen: Venum handschoenen staan bekend om hun stevige padding en kleurrijke designs. Het ruime assortiment heeft voor zowel beginners als gevorderde vechtsporters voldoende keus.

 • Twins bokshandschoenen: Als je zoekt naar Thaise topkwaliteit heb je het nu gevonden. Twins handschoenen zijn handgemaakt in Thailand met hoogwaardig leer en hebben enorm goede padding. Twins zijn voor zowel beginners als ervaren vechtsporters een uitstekende keuze.


Veelgestelde vragen

1) Hoe zit het met de levensduur van dames bokshandschoenen?

Een vaak gestelde vraag is hoe lang bokshandschoenen meegaan. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de handschoenen, hoe vaak je traint, en hoe goed je ze onderhoudt. 

Wij zien dat zowel leren- als kunstleren handschoenen gemiddeld 6 tot 12 maanden meegaan bij normaal gebruik.

2) Hoe weet je of je bokshandschoenen aan vervanging toe zijn? 

Als je bokshandschoenen beginnen te scheuren dan is dat een vrij duidelijk teken dat ze aan vervanging toe zijn. Maar wat nou als ze er nog goed uit zien? Vaak is het niet direct zichtbaar dat je bokshandschoenen kapot zijn. 

Wat je dan het beste kunt doen is je handschoen aantrekken en lichtjes drukken op de padding rondom je knokkels. Is de padding veel te zacht en voel je makkelijk je knokkels door de handschoen? Dan zijn je handschoenen waarschijnlijk aan vervanging toe.

3) Wat kost een nieuw paar dames bokshandschoenen ongeveer?

Met bokshandschoenen kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt dames bokshandschoenen van ongeveer €25 en dit kan oplopen tot meerdere honderden euro’s voor een setje. 

Als je een degelijk kunstleren set bokshandschoenen voor dames zoekt, heb je voor tussen de €60,- en €100,- een goede set waar je mee vooruit kunt. 

Leren bokshandschoenen voor dames  beginnen vanaf €100,- en voor rond de €150,- heb je een mooie set. 

Afhankelijk van je budget, voorkeuren qua materiaal en pasvorm is er in elke prijscategorie wel iets moois te vinden. 

Als je graag een adviseur wilt spreken, mag je ons altijd bellen voor vrijblijvend advies. 

4) Welke maat heb je nodig? 

Bokshandschoenen worden gewogen in ounces (oz). Dit is niet alleen een indicatie van het gewicht, maar ook van de grootte en de hoeveelheid bescherming die de handschoen biedt. Hoe zwaarder de handschoen, hoe meer padding er om je handen zit.  

Beginners vragen zich vaak af: "Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?" De keuze hangt af van je lichaamsgewicht en het type training. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder je bent, hoe zwaarder de handschoenen die je nodig hebt. Dit is een richtlijn om je te helpen de juiste maat te kiezen:

 • Tussen 50 en 60 kg: 10 oz
 • Tussen 60 en 75 kg: 12 oz
 • Tussen 75 en 85 kg: 14 oz
 • Zwaarder dan 85 kg: 16 & 18 oz

Voor de exacte afmetingen kun je het beste de maattabel op de productpagina van de desbetreffende handschoenen raadplegen. 

Klaar om nieuwe dames bokshandschoenen te kopen?

Heb je al een idee van wat je zoekt en wil je zelf snel online bestellen? Bekijk onze volledige voorraad aan dames bokshandschoenen. 

Wil je toch liever een adviseur spreken? Bel +31 85 06 06 340


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd