Vijf redenen waarom jij UFC 280 moet kijken!

Heb jij al plannen voor dit weekend? Als vechtsportliefhebber hebben we een gouden kijktip voor je, namelijk UFC 280. Dit UFC evenement is niet alleen het grootste evenement van 2022, het is op papier één van de allerbeste en grootste evenementen in de geschiedenis van MMA. Bekijk hieronder de 5 redenen waarom jij aankomende zaterdag om 20:00 uur Discovery+ aan moet zetten.  

 

#5: Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot beslist wellicht wie de volgende uitdager voor UFC lichtgewicht titel wordt.
 
 
Beneil Dariush heeft inmiddels 6 partijen op rij gewonnen in de UFC en is gedreven om nummer 7 toe te voegen tegen de Poolse Mateusz Gamrot. Laatstgenoemde heeft dit jaar zijn doorbraak gemaakt en heeft laten zien dat hij alles in zich heeft om een echte titel kandidaat te worden. Zal hij opgewassen zijn tegen de sterkte worstelaar met knockout power Beneil Dariush?
 
 
#4: Het evenement in Abu Dhabi is gunstig voor ons kijkplezier.
 
 
Goed nieuws! Daar waar je voor het gemiddelde UFC evenement je wekker moet zetten of op moet blijven tot 04:00 uur, kun je deze keer al om 20:00 uur inschakelen op Discovery+ voor de volledige main card.
 
 
#3: Sean O'Malley krijgt eindelijk een echte test tegen elite vechter Petr Yan.
 
 
Sean O'Malley is al lange tijd een echte 'prospect' in de 65.8 kg klasse in de UFC. In al deze tijd heeft hij echter nog nooit een elite-level tegenstander gehad. Daar komt aankomende zaterdag verandering in wanneer hij tegenover de rus Petr Yan staat. Yan is een voormalig wereldkampioen die bekend staat om zijn snelle, strakke en harde kickboks werk. Kan O'Malley zijn hype voortzetten en wellicht vechten voor de wereldtitel door Yan te verslaan?
 
 
#2: Het wereldtitel gevecht tussen Aljamain Sterling en TJ Dillashaw.
 
 
Aljamain Sterling heeft in zijn laatste partij laten zien dat hij de terechte wereldkampioen is. Tijdens UFC 280 staat hij tegen de voormalig wereldkampioen, die de titel tussen 2014 en 2019 in handen had en de divisie domineerde. Hij is de titel nooit kwijtgeraakt tijdens een gevecht, maar testte positief na een dopingtest en werd geschorst. Tijdens de afwezigheid van Dillashaw heeft 'Aljo' de wereldtitel gepakt en wil deze uiteraard zo vaak mogelijk verdedigen. Dillashaw is een alleskunner met een ontzettend moeilijk te counteren vechtstijl.
 
 
#1: De clash tussen twee van de beste vechters op dit moment: Charles Oliveira vs. Islam Makhachev.
 
 
Op nummer 1 natuurlijk het hoofdgevecht van de avond voor de wereldtitel in het lichtgewicht. Charles Oliveira is een submission specialist en heeft het record van submission overwinningen in de UFC, namelijk 16! 'Do Bronx' ziet zichzelf als de Uncrowned King van de lichtgewichten nadat hij door het niet halen van zijn gewicht zijn titel is verloren in zijn laatste partij.
 
Voormalig sambo wereldkampioen Islam Makhachev wil roet in het eten gooien met zijn sterke worstelen en eigen submission skills. 
 
Naast hun elite grondwerk gaat zowel Charles als Islam een slagenwisseling niet uit de weg en zijn ze in staat hun tegenstander knock-out te slaan.
 
Het ziet er naar uit dat deze partij één van de beste wereldtitel partijen uit de recente geschiedenis kan worden en voor ons reden genoeg om het evenement live te kijken!

 


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd